Lidt om os

Hej jeg hedder Rikke, bor i Stenløse, og har sammen med min familie Kazoos opdræt. Det hele startede i 2005. Min datter havde været med mine forældre til byfest, hvor der var en indhegning med marsvin. Hun havde været meget svær at rive væk fra dyrene, og min mor foreslog, at Caroline skulle have et marsvin. Så skulle de nok passe den, når vi skulle på ferie. Jeg havde bestemt mig til, at vi ikke skulle have kæledyr, for med små børn og fuldtidsarbejde, orkede jeg ikke kæledyr oveni.
Ikke desto mindre begyndte jeg at kigge på marsvin på internettet. Til sidst blev det så meget, at min mand spurgte om jeg ikke lige så godt kunne få købt et marsvin, så jeg ikke skulle bruge al den tid foran computeren. Jo det kunne jeg bestemt godt, for der var en opdrætter ved navn Camilla Lysel, som havde en yndig lille gylden agouti/gylden/hvid pige til salg. Så skulle jeg bare finde en hun mere, som den kunne have som selskab.
Da vi var hjemme hos Camilla for at se Lysels Cafe Latte, som hun hed, var vi så heldige, at vi blev tilbudt at købe hendes mor Lysels Bronté med som selskab. Vi fløj på en lyserød sky hjem, for smukkere marsvin end Bronté havde jeg aldrig set.
Caroline startede i foråret 2006 med at udstille i børnedyr. Siden gik vi over til at udstille i kæledyr, og da Caroline blev træt af det, overtog hendes brødre Christoffer og Andreas. Alle tre børn har prøve at vinde lidt af hvert med deres marsvin, og vi har mødt mange skønne mennesker i Dansk Marsvineklub.
Vi har ikke avlet før i 2009, hvor vi fik opdrætternavnet Kazoos. Vi havde en lækker han ved navn Lysels Kazoo, og jeg besluttede at finde en fin hun til ham. Sådan gik det til, at vi er kommet til at opdrætte marsvin. Vi vil gerne vedblive at have så få dyr, at de alle kan bo indenfor, og så vi kan nå at have dem i hænder. Det er vigtigt for os, at finde gode hjem, hos ansvarsbevidste mennesker, som har sat sig grundigt ind i marsvinets pasning, til de unger vi ikke beholder.
Jeg synes selv vi har en samling avlsdyr af god kvalitet, med godt temperament, stor personlighed, lækker pels, og den korte kompakte kropsform, som jeg godt kan lide. Så gode, at vi har kunnet vinde titlen som årets kæledyrsopdrætter under DMK i 2011, 2012, 2013, 2014, 2015, 2016 og 2017 mest vindende kæledyr i DMK i 2011, 2012 og 2013, 2015, 2016 2017 nordisk mesterskab 2012 og 2015, nordisk mester junior 2016, danmarksmesterskabet i 2013, 2016, 2017, junior DM i 2012 og 2015, 2016, årets satin 2013 og årets satinopdrætter 2013.
Vi sælger ikke vores voksne dyr. Unger er søde, men det er de voksne, store lækre marsvin, der gradvist får mere personlighed, og bliver mere og mere kælne, som siger mig mest.

Efter en del år at have været med i bestyrelsen i kreds 1, samt have været i hovedbestyrelsen, har jeg nu trukket mig ud, men er stadig kontaktperson for kæledyrsklubben DKK under DMK. Derudover er jeg uddannet kæledyrsdommer, og en del af dommerkommiteen.