Mål med opdrættet

Mit mål er at lave choko/gylden/hvide kæledyr med godt tempeament, lækker pels, god type, smukke øjne og ører, og god muskuløs krop. Som sidegevinster håber jeg der kommer nogle rigtig dejlige dyr, som bliver ideelle kæledyr for børn og voksne, og nogen som kan gøre sig godt på udstillinger i kæledyr, og hjælpe mig videre i mit opdræt.
Da jeg begyndte at gå i opdrættertanker, var det fordi vi havde fået Kazoo, som foruden at være en dejlig kælegris, havde en rigtig god afstamning. Han var efter to Choko/creme/hvide dyr, og bar derfor chokoladegenet fra begge forældre, selvom han selv var tofarvet creme/hvid. På en udstilling havde jeg set en meget flot choko/gylden/hvid satingris, og Camilla havde også en smuk pige i de farver, som desværre døde af drægtighedssyge. Da der ikke findes særlig mange choko/gylden/hvide marsvin, og da opdrætterne somregel beholder dem selv, hvis de er smukke, bestemte jeg mig til at prøve at lave en selv.
Jeg fik Lysels Melody, som var gylden/sort/hvid satin, og hvis jeg parrede hende med kazoo, ville jeg få chokoladebærere. Hvis jeg beholdt en unge med gylden, ville jeg være et skridt på vejen.
Jeg er ikke målrettet på den måde, at det skal gå stærkt. Det ville kræve flere dyr end jeg har tid og plads og lyst til at have, eller kræve at jeg solgte ud af mine voksne dyr, men det ønsker jeg ikke. De er alle valgt nøje ud, og noget helt specielt, så de bliver her til de ikke kan mere. De er både mine og børnenes kæledyr.

Jeg er startet med en del to- og trefarvede dyr fra Lysel af virkelig høj kæledyrskvalitet, og med den fasthed og korte krop, som er unik for mange af mine kæledyr, og har suppleret med to ensfarvede chokolader samt to trefarvede fra hhv. Obsessions, Flames, von Wulff og Agerskovs. Senest er der kommet en trefarvet agouti fra LUX, og jeg har fået en parring af Eva, med fantastiske Fittmaster Flex.

Selvom det er choko/gylden/hvide, som jeg gerne vil lave, så er der andre ting der er vigtigere end farverne. Desuden er jeg blevet så glad for de sort/gylden/hvide, at jeg ikke kan undvære dem, og tilsvarende ville jeg også savne de lyse trefarvede med creme eller buff, hvis ikke jeg havde nogen af dem.

Jeg har længe haft lyst til at eje en orangeagouti/gylden/hvid satin, men har ventet på det rigtige dyr, til at forsøge at lave en selv, sammen med mine trefarvede ikke-agoutier. Nu ser det endelig ud til, at der sker noget. Jeg fik lov at få parret Frøken Sally med Flames Fittmaster Flex hos Eva, og derfra har jeg beholdt Miss Fittness, som er en fantastisk hun, der vandt BIS på sin første udstilling, selvom hun kun lige var fyldt fem måneder. Hun er orangeagouti/gylden/hvid, men med meget lidt gylde og hvid. Sådan er det i første generation, efter man har brugt et dyr, der er samme farve over det hele. Når Fittie bliver parret med en af mine trefarvede satinhanner, skulle der gerne ske løjer. Samtidig har jeg været så utrolig heldig at få LUX Odder, som er lemonagouti/creme/hvid. Det er ikke hver dag, man er heldig at få tilbudt et dyr af så høj kvalitet, med flere farver. Jeg håber han kan give mig en cremeagouti/creme/hvid satin, for det er også en kombination, der er på min ønskeliste.

Nu kan man vel sige, at jeg på en måde har nået mit mål. Jeg har opdrættet mange dyr af høj kvalitet, vundet pointjagten som bedste kæledyrsopdrætter i 2011, 2012, 2013, 2014, 2015 og 2016 har vundet Best Of Year med Tyttebær Maja i 2011, med Klokkeblomst i 2012, Cocio i 2013, Odus i 2015 og Hagrid i 2016, vundet Nordisk mesterskab med Klokkeblomst 2012, Miamaja 2015 og NM junior med Ida i 2016, danmarksmesterskab junior med Tyttebær Mini og Kiwi og senior med Klokkeblomst, Odus og Alberte, og vi har fået tre racedyrschampions af eget opdræt -nemlig Bella, Lynet og Hip Hop, hvor Bella blev årets satin og alene tog titlen som årets satinopdrætter hjem til os i 2013. Jeg vil dog fortsat opdrætte lidt kæledyr, for at holde gryden i kog, og udstille lidt, men sikkert ikke med samme intensitet efter jeg er blevet dommer.